מרכיבים
צינצנת עם אטם ונעילה
1 ק"ג מלפפונים קטנים מאוד
1 ראש שום מקולף
מים רתוחים
מלח
חומץ 5%
2 ענפי שמיר
אופן הכנה
מעקרים את פנים הצינמנת עם אדים מקומקום רותח
מסדרים את המלפפונים והשום בצינצנת
מכניסים את השמיר
ממלאים את הצינצנת במים רתוחים ומלח
על כוס מים כפית גדושה של מלח
ממלאים מים עד לכיסוי מלא
מוסיפים 1 כף חומץ
משאירים לקרור
סוגרים את המכסה
משאירים את הצינצנת במקום מואר על השיש
מוכן לאחר החלפת צבע לכהה כ- 3 ימים
להכניס למקרר